Bemutatkozás

A Budavári Fekete Kennel az ország első Bolognese és Havanais Kennelje. Fekete Lajosné Rózsa vagyok és férjem Fekete Lajos. A Bolognesét 1984-ben honosítottuk, az 1-es törzskönyves Alex nevű kannal és a 2-es törzskönyves Alla nevű szukával. Az első alom 1986-ban született, és ezzel indult el a Bolognese tenyészet Magyarországon. Mai napig van szukám. Minden évben 1 alom születik nálunk.


Bichon havanaist 1988-ban hoztuk be az országba. Az 1-es törzskönyves Dani fekete ezüst színű kant, 2-es törzskönyves Dorka nevű ezüstszínű szukát és a 3-as törzskönyves Alma nevű beige színű szukát. Az első alom 1990-ben született, és ezzel indult el a havanaise tenyésztés Magyarországon. Vérfrissítés céljából 1996-ban hoztunk be egy kétéves tenyészpárt Hollandiából, a Shable színű kant A Maiden Effort's No Nonsenset és a tricolor színű szukát A Maiden Effort's Dandeliont, akinek hívóneve Melody.
Több díj mellett 1998-ban az év tenyésztői díját is elnyerte Kennelünk.

Nagyon szeretjük mindkét bichon fajtát, okosak, játékosak, kedves szobakutyusok. Gazdihoz ragaszkodóak, hosszú életűek. Kennelünkben jelenleg 15-17 éves kutyusok is élnek.